keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Voi mikä näytelmä!


Ensimmäiset kolme viikkoa ovat takana, ja puoliväliä viedään. Jokaviikkoinen kirjoittaminen on jäänyt omien kiireiden takia, mutta tässä jonkinnäköistä sepustusta tähänastisesta ajasta teatterissa.

Viikko 1.

Ihan ensimmäiseksi sain tehtäväksi ottaa kupin kahvia ja painua sen jälkeen kirjastoon etsimään Sven Nordqvistin Joulupuuro-nimistä lastenkirjaa. Kyseisen kirjan pohjalta teemme teatteriin näytelmää, jonka ensi-ilta on 5.12.

Ensimmäisen viikon aikana lähinnä harjoittelin maalausta, kiertelin kirppareita ja tutustuin työkavereihin sekä taloon. Ensimmäinen työni oli huisin vaikea; maalaa pahvilaatikko! Alunperin pahvilaatikosta piti tulla nukelle paketti, mutta myöhemmin laatikko vaihtuikin koristelaatikoksi.


Aloitin myös ekalla viikolla työstämään näyttöäni. Löysimme kirpparilta valkoisen arkistokaapin, jonka selkäpuolen muutan kirjassa esiintyvän kaapin mukaiseksi.

Neljä kerrosta punamultamaalia. Kyseinen maali on vaikeasti tarttuvaa sileille pinnoille.

Kaappiin olisi tarkoitus vielä tulla rimojen lisäksi koristelista ja peiliovet.

Viikko 2.

Toisen viikon aikana kirppareilla kiertely jatkui. Tehtäväni oli löytää näytelmään sopivia joululahjoja, joita ei kuitenkaan löytynyt. Myöskin maalaaminen sekä kaapin suunnittelu jatkui. Ja jo ekalla viikolla aloitettu puurolautasen ja voikipon suurennustyö jatkui, mutta päävastuu ei ollut minulla.



Pääsin myöskin hyvin kauas mukavuusalueeltani, nimittäin tein 9 tunnin työpäivän, joista puolet oli tarkoitus viettää kahviossa palvelemassa asiakkaita.
Valitettavasti teatterilla tuona päivänä olleet kokivat varsin lyhyeksi jääneen illan, nimittäin esityksen puolivälissä hälyttimet pärähtivät käyntiin. Ilta jouduttiin keskeyttämään ja katsojille korvattiin pilalle mennyt ilta.

Kahvion esillepanoa.
Vietin myön pari tuntia sunnuntaina töissä. Katsoin näytelmän läpimenon, josta selvisi hieman tarkemmin näytelmän idea ja sisältö.

Viikko 3.

Kolmannella viikolla aloitin kaapin koristelistan tekoa.
Aluksi leikkasin Finnfoamista viiston kappaleen, johon suunnittelin kukkajanan. Oli muuten yllättävän vaikea homma!




Tein myös kuusenkoristeita. Jos joku tietää, minkä nimisiä kuvassa olevat karkkimukaelmat ovat, saa kertoa.

Innostuimme Marjaanan kanssa tekemään työntekijöille nimikkopiparit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti